Се поставуваат масите во Охрид за ифтарската вечера

Во пресрет на муслиманскиот празник Рамазан Бајрам, градоначалникот на општина Охрид, д-р Константин Георгиески, вечерва од 20:00 часот, на Градскиот плоштад „Чинар” ќе приреди Ифтарска вечера за граѓаните со муслиманска веросиповед.

Фотографија на Dime Dukleski.Фотографија на Dime Dukleski.

Оваа манифестација во покровителство на градоначалникот се организира традиционално неколку години наназад и има за цел да ги зајакне односите помеѓу граѓаните, да го потврди почитувањето на верските различности и да го зачува соживотот во Охрид.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here