Општина Дебрца во пламен: Состојбата со пожарот во Дебрца станува загрижувачка, огнот се приближува до првите куќи

Состојбата со пожарот во Дебрца станува алармантна. Огнот слегува кон селото. Жителите се екипираат и бараат помош. Огнот се приближува до првите куќи од селото. Жителите на Велмеј и Месната заедница бараат помош. Претпладнево огнот се гасеше и од воздух, но попладнево екипите заминале образложувајќи дека им треба одмор.

Пожарот најпрвин избувнал кај улиште со пчели што е јасно дека се работи за потметнат пожар.
Фотографија на Зоран Ногачески - Градоначалник на Дебрца.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here