0.9 C
Ohrid
среда, јануари 26, 2022
Почетна Македонија Дебарца ''Ногачески знам како е кога немаш ништо''- Бесплатна ужинка за сите ученици...

”Ногачески знам како е кога немаш ништо”- Бесплатна ужинка за сите ученици во ОУ “Дебрца” и оваа учебна година

Translate (Eng):[gtranslate]

Од денес продолживме со мерката- ужинка за секој ученик во основното училиште, која за првпат ја воведовме минатата учебна година.
Секој ученик ќе добива ужинка во текот на учебната година.
Средствата за ужинката се обезбедени во буџетот на општина Дебрца.
Со оваа мерка сакаме малку да го растеретиме семејниот буџет на родителите, а повеќе да го потенцираме социјалниот моментум, односно до израз да дојде социјалната рамноправност на учениците.
И оваа година продолжуваме и со другите мерки: бесплатна екскурзија, финансиска поддршка за талентираните ученици, награда за првенец и ученици на генерација, поддршка за училишните спортови.

РЕКЛАМА