Видео – Страшните пожари го обколија Сиднеј-градот обвиен во густ чад

Силен ветер денеска распламтува околу 100 пожари на источниот брег на Австралија, а градот Сиднеј е прекриен со опасен дим. Граѓаните добија предупредување – колку што е можно повеќе да престојуваат во затворени простории. Досега во пожарите животот го загубија 4 лица, а изгоре површина од најмалку еден милион хектари. Досегашната статистика покажува дека се изгорени 300 куќи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here