Австралија- Драматично 20 000 лица се заробени во мега пожарот-очаен обид за спас

Полицијата е во очајна акција да ги повлече луѓето од своите домови, бидејќи огромниот пожар им се заканува на 20,000 животи – додека некои  жители остануваат и се борат со пожарот со нивните кофи и црева.

Очајната полиција се обидува да ги однесе луѓето надвор од своите домови на  безбедно, бидејќи огромниот мега пожар наречен „Чудовиште“ од локалното население им се заканува на 20,000 животи, додека жителите и се борат со огнот со кофи и обични црева.

Мега пожарот на Госпер Планина се движи брзо во Литгов, северозападно од Сиднеј, откако ветровите го донесоа огнот до само неколку метри од куќите.

Пожарникарите и полицијата го поминаа денот тропајќи на врата и ги предупредуваа жителите за непосредната опасност и ги повикуваат да си заминат, бидејќи уништени се 20 домови.

Но, непокорните жители останале на нивните имоти, користејќи го градинарското црево и корпите за да се обидат да ги спасат своите куќи, и покрај тоа што пожарот уништил област шест пати поголема од Сингапур.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here