Општина Дебрца во времето на Вмро Дпмне трошела милионски суми, за календари, мобилни телефони, и.т.н

Членовите на ВМРО-ДПМНЕ Дебрца не можат да се помират со фактот дека не се повеќе на власт и упорно водат црни кампања против актуелниот градоначалник Зоран Ногачески. Тие денес го обвинија дека трошел непотребни финансиски средства, за реклама и високи телефонски сметки. Но доколку заборавија колку пари беа потрошени во нивното владеење, тука е градоначалникот Ногачески да ги потсети…

Во целост ви го објавуваме статусот на градоначалникот Зоран Ногачески:

Пак сте се јавиле. Ако.

Ама кога ќе објавувате податоци од завршна сметка, објавете ги споредбено , а не само тие што Вас Ви одговараат. Да, ветив дека ќе ги намалам трошоците за весници и списанија и тоа е сторено. Споредете ги податоците по години и ќе видите.

Во делот на објави и огласи ако не сте знаеле влегуваат и расходите за објави и огласи за урбанистички планови, издавање на недвижен имот на општината, огласи за јавни набавки во службен весник, а не како што импутирате објави по портали.

Ај, ќе се научите, а дотогаш еве по овие ставки како трошеше Вашиот градоначалник, па проценете дали има заштеда, дали 45.000, колку што сме потрошиле во 2018 година е помало или поголемо од 163.000 или од 198.000 или од 195.000.

Ова е само мал извадок на темата која ја покренавте, Вашиот градоначалник, Игор Трајкоски, само со две фактури, за огласи во “Дневник” и “Вечер” платил вкупно 162.526, оглас за именување на секретар, а кој по законот се именува без оглас.

Вашиот градоначалник секој месец набавувал по 750 ( читај: седумстотини и пеесет парчиња ) весник “Дневник”, за кои секој месец плаќал по 11.250.

Што правел со 750 парчиња весник “Дневник” месечно, прашајте го него !???

Фотографија на Зоран Ногачески - Градоначалник на Дебрца.

Фотографија на Зоран Ногачески - Градоначалник на Дебрца.

 

Ви реков не играјте на овој терен, лизгаво е или како што велеа старите “Ем шуто, ем боде “!

Ве поздравувам и со мал дел од останатите трошкови !!!!

2013
Списанија, весници ………………. 81.820
Објавување на огласи …………… 295.131
2014
Списанија, весници ………………. 163.339
Објавување на огласи …………… 198.847
2015
Списанија, весници ………………. 195.167
Објавување на огласи …………… 284.193
2016
Списанија, весници ………………. 160.370
Објавување на огласи …………… 255.761

П.С. Еден мој совет, не играјте на овој терен, многу е лизгаво за Вас, оти Вашиот градоначалник е рекордер по непродуктивни трошења, и Вас глата ќе Ве заболи кога ќе објавиме …..
И уште нешто, ниту сум “купувал”, ниту ќе “купувам” портали да ме фалат, слободно нека ме критикуваат, последниот и главниот збор го имаат граѓаните….

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here