Корона – По примерот на Македонија се празнат и рафтови и во Австралија

Австралиските медиуми пишуваат дека во некои делови од земјата луѓето во паника ги празнат рафтовите на супермаркетите. Во очи на корона вирусот и од страв на недостиг од некои основни продукти во продавниците во некои предградија на поголемите австралиски градови ги снема основните продукти како што се тоалетна хартија, леб, ориз, брашно, конзервирана храна, продукти за хигиена и замрзната храна.

Денес падна и првата жртва на корона вирусот во Перт Западна Австралијаќ

Панично купување пријавија и во Нов Зеланд, Америка како и во Македонија

Photo- Facebook

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here