Две лица извршиле 6 тешки кражби во с.Требеништа- Охридско

Поради постоење основи на сомнение за сторени шест казнени дела „кражба“ и „тешка кражба“, СВР Охрид поднесе кривична пријава против 43-годишниот Б.Ј. и 20-годишниот Ј.П.М., двајцата од селото Требеништа, општина Дебрца.

Пријавените, казнените дела ги извршиле во периодот први ноември 2019 година до 20-ти јануари 2020 година на подрачјето на Охрид и селата Требеништа и Мешеишта. Користејќи подесен алат и физичка сила насилно влегувале во куќи и други помошни простории и одземале компјутер, агрегати, алати и други предмети. На тој начин, тие се стекнале со против правна имотна корист од околу 87.000 денари. Лицето Б.Ј неколку пати бил опоменуван од мештаните, иако до скоро на истиот тој му било помагано со финаниски средства,храна,и облека, огревно дрво, платени сметки за струја и.т.н.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here