Македонски и хрватски навивачи се испотепаа во Австралија- Видео

До судирот, без некој посебен повод или причина, дошло по одигрување на натперварот помеѓу македонскиот клуб “Rockdale Ilindn” и “Syndey United” основан од Хрвати, кој завршил без голови – 0:0.

Навивачите меѓусебно се гаѓале со сѐ што им дошло на рака, со шишиња, цигли и метални шипки. Уапсени се 10 лица, а по уште неколку други трага полицијата.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here