Се оформи првиот Македонски национален Рагби тим-Помогнаа и најпознатите рагбисти на Австралија

Во неделата по австралиско време пред повеќе гости спортски ентузијасти и претставници од главните австралиски медиуми свечено се промовира првиот национален рагби тим на Македонија .
Во тимот влегоа повеќе ентузијасти , љубители на спортот како и љубители на Македонија
Се отпочна кога неколку другари дошле на идеја да се оформи еден ваков тим кој би бил историски и би ја претставувал Македонија на светското првенство во Рагби .
Напомош дојдоа и најзвучните имиња на австралиското рагби -Шејн Фланаган кој е избран за главен тренер и Пол Гален како помошник тренер . Тие за медиумите изјавија дека се воодушевени од ентузијазмот на македонскиот тим и дека со задоволство сакаат да ги тренираат новите момчиња и да ги припремат за светското првенство.
Овие познати спортски легенди го привлекоа вниманието на сите ударни австралиски медиуми кое допринесе за голема промоција на овој тим
Им посакуваме огромни успеси и што поскоро да ги видиме на светско првенство

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here