(Bидео) Возач на градски автобус исфрли патник без маска

Строгите ковид мерки во Русија доведоа до тоа да возачите на градските автобуси понекогаш бидам приморени да користат и прекумерна сила за да ги дисциплинираат патниците. Таков случај имаше и во градот Воронеж, кога шоферот беше принден да му се закани на патник без маска.

Тој прво викаше на него, а потоа го исфрли од автобусот. Автобусот беше речиси празен ткаа што немаше многу патници да му се спротистават. Според последните информации, возачот бил подоцна суспендиран, а како оправдување за неговата постапка, тој рекол дека жена го наговорила да употреби сила.

За потсетување, минатата недела се појави видео исто така од Русија, кога еден од патниците претепа кондуктерка која уредно им даваше и ги замоли патниците да ставаат маски.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here