Градоначалникот на Охрид уште еднаш ја покажа својата хуманост на дело.

Во пожарот попладнево што ја зафати куќата на ул. „Петар Поп Арсов“, Територијалната против пожарна единица интервенираше со четири возила и десет пожарникари.

Во немилиот настан нема жртви, а причинета е само материјална штета.
Општина Охрид заедно со Црвен крст Охрид, на семејството првично им обезбеди прехрамбени производи, средства за хигиена и лекови.


Дополнително работиме на изнаоѓање начин семејството да го сместиме во привремено живеалиште се до обезбедување на услови за нормално фунцкионирање во нивниот дом.

Напиша на Фејзбук градоначалникот на Охрид: Кирил Пецаков.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here