Околу 9 милиони денари средства од буџетот на Општина Охрид се одвоени за реконструкција на средното економско училиште „Св. Кирил и Методиј“.

📌 Околу 9 милиони денари средства од буџетот на Општина Охрид се одвоени за реконструкција на средното економско училиште „Св. Кирил и Методиј“.

👉 Согласно проектот предвидено е поставување на термо фасада, замена на кровот, санација на внатрешните простории, електрични работи и замена на осветлувањето во спортската сала.

👉За втората фаза обезбедена е проектна документација за промена на начинот на загревање на училишето, наместо на нафта ќе се затоплува со топлински пумпи и трет дел со што ќе се заокружи реновирањето на училиштето ќе има партерното уредување на дворот со што ќе добие нов лик. Како дел од реконструкцијата ќе се обнови и старата и дотраена електрична инсталација.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here