Австралија Промоција на македонската книга – Одблесоци од минатото

На 31 мај 2019 година ќе се одржи промоција на книгата од Гордана Димовска, Одблесоци од минатото. Промоцијата ќе се одржи во Sheldon reception со почеток од 18.30. Како рецензент и промотор се јавува Александар Донски а ќе презентира Дијана Пупалевска – Мицалевска. Книгата содржи многу вредни автентични написи од 1930-та, за страдањата на Македонците за време на грчкиот режим, за македонската жена во 16 век, аргументирани видувања за т.н спор со името и се она што не засега како народ на релација дијаспора – татковина. Голем број прилози и за Македонија од страна на странски автори како што се Пол Лукас, Еглантајн Џеб, Ерик Хобсбомб, Даниел Сервер, Пјер Беарн. На оваа вечер ќе има повеќе презентери кои ќе читаат и извадоци од книгата, попратено со музички точки. За повеќе информации кај Гордана Димовска на мобилен 0423 496 821

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here