25.9 C
Ohrid
четврток, јуни 24, 2021
Почетна Австралија Голема австралиска турнеа на Наум Петрески и македонската Фолк Фаланга

Голема австралиска турнеа на Наум Петрески и македонската Фолк Фаланга

Translate (Eng):[gtranslate]

Охридското социjално друштво “Св.Наум Охридски” од Мелбурн ги исполнува вашите желби за гостувања на естрадни уметници од
Република Македонија, овој пат по ваше големо барање после ланската “ТОП” успешна австралиска турнеја повторно ви доаѓа
доајенот Наум Петрески со една поинаква фолклорна програма во реализација на неговиот овогодишен тим насловен
“Македонска Фолк Фаланга”.
Во состав:
Вокалите Милован Секулоски, Оливера Коцева
Инструменталистите Џеват Рамаданоски, Стефче Стојковски и виртуозот на хармоника Душко Божиновски како
и домашните Круме Милески и Живко Горгиевски од Мелбурн.

Бидете информирани навреме, вакво нешто не се пропушта.

За повеке информации и влезици побарајте го претседателот на друштвото Васко Ангеловски

РЕКЛАМА

Организација на Охридското социјално друштво “Св.Наум Охридски”-Мелбурн.

 

- Реклами -