Охриѓанецот Борис Џепароски, добива заслужено внимание и од германските медиуми

 Охриѓанецот Борис Џепароски, кој живее и работи во Германија, со своите уникатни авторски дела од дрво, добива заслужено внимание и место во германските медиуми.

Со неговата моторна пила, и другите алати кои ги користи, неговите вешти раце од обично дрвено стебло прават чудесни ремек дела.

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Пред 13. години тој со моторна пила направи скулптура на Св. Наум во манастирскиот комплекс на брегот на Охридското Езеро. Ја работеше на своја иницијатива, но со благослов и поддршка на отец Нектариј, старешина на манастирот. Набрзо стана вистинска атракција за посетителите. Самиот тој ја означува како негово врвно и капитално остварување.

svnaumskuppturadzepar

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here