Австралија: Повик за голем семакедонски протест против погубните политики на владата на Заев и уништување на се што е македонско

Недела 8 ми Септември ќе се претвори во голем семакедонски протест пред амбасадата во Канбера. Повеќе македонски групи и организации од повеќе градови низ Австралија агитираат и ги организираат своите членови и пошироката македонска јавност да го изразат своето незадоволство од политиките на владата на Заев и Ахмети за  Преспанскиот договор , промената на името, поклонувањето  на историјата и идентитеот на Грција и Бугарија, забраната за употреба на македоснкиот јазик , култура и идентитет. Исто така протест против ерозијата на судството, и цветњето на криминалот и корупцијата на сите нивоа.

Осми Септември е денот на независноста на Република Македонија а Зоран Заев нека си одбере друг датум за славње на неговата Северна се реакциите на организаторите

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here