Македонскиот кандидат за Оскар, филмот „Медена земја“ ќе се прикажува во Сиднеј

Во рамките на Македонскиот Филмски Фестивал во Сиднеј меѓудругите флмови ќе се прикажува и македонскиот кандидат за Оскар илмот „Медена земја.

Земи половина од медот, половина остави за пчелите. По ова правило за баланс со природата се води Атиџе, последната жена-одгледувач на диви пчели во Европа, која живее сама со својата мајка во централна Македонија. Но, кога во нејзиното соседство ќе се досели номадско семејство-пчелари, таа се соочува со сериозен предизвик, да ги спаси пчелите и да ја зачува природната рамнотежа на земјата. Ако еден го прекрши правилото, сите ја плаќаат цената.

Медена Земја ќе се прикажува во Недела 06ти Октомври.

Фестивалот започнува во Сабота на 05ти Октомври во киносалата на Хрствил Цивик Центарот со филмот Господ Постои Името и е Петрунија на Теона Митевска и неколку краткометражни филмови како и документарецот за Мариово.

Отворањето на фестивалот и свечената  вечер ќе се одржи на во Сабота на 5ти Октомври во   Hurstville Civic Theatre  во  7pm. За повеќе инормации јавете се на 0438610133

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here