(Фото) Австралија – МАКФЕСТ -Фестивал на традиционални македонски ора и танци

Викендот  градот Квинбијан беше домаќин на вториот фестивал на македонски  народни ора и танци.

Оваа година во организација на КУД Разиграна Македонка од Квинбијан на фестивалот се претставија неколку играорни групи од Австралија и Нов Зеланд.

Со свои игри се претставија МКУД Илинден за Западен Сиднеј , МКУД Македонка од Сиднеј, МКУД Јане Сандански од Мелбурн и МКУД Македонка од Нов Зеланд.

Фестивалот беше одлична прилика да се добие чуство на единство и припадност кон македонската култура и традиција.

 

Фото Facebook

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here