Австралиски печат фасциниран од македонските играорци со ударен наслов- Горди на Идентитетот

Весникот Шампион  денес на насловната страна ги имаше младите играорци  од македонското културно уметничко друштво Илинден од  западен Сиднеј .  Еден од насловите на весникот гласеше – Горди на идентитетот , Весникот фасциниран од младите играорци кои од Сиднеј отпатуваа за на македонскиот фестивал на храната да се претстават со својот фолклор и култура.

Културно уметничкото друштво Илинден Запшаден Сиднеј постои само неколку години  и за кратко време забележува огромни успеси посебна кај најмладите македонци.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here