Македонката Емилија Стерјова избрана за прва жена градоначалник на Витлси-Мелбурн

Емилија Лиза Стерјова е избрана за најмлад градоначалник жена на општина Витлси во градот Мелбурн , Викторија

Емилија Стерјова беше за првпат беше избрана за советник во истиот град во 2016 и исто така спаѓаше во категорија на најмлади советници.

Од Ноември 2017 до Ноември 2018 ја вршеше функцијата заменик градоначалник на Витлси.

Општина Витлси брои 197.500 жители а бројот се зголемува секоја години за околу 8000 нови жители од кои повеќето емигранти.

Емилија е по потекло Македонка а во моментов е пред дипломирање на студии за право и меѓународни односи во Индонезија.

И посакуваме среќна и успешна работа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here