Мартин Вучиќ до новинарот или Македонците во Австралија: “Вие сте очигледно застанати во некое друго време и немам што да ви одговорам повеќе”

Според новинарот Узунов од македонското радио 3 ЗЗЗ во Мелбурн некои Македонци сметаат дека посетата на групата Танец во Австралија се користи како пропагандно возило од страна на владата на Заев за да ги убеди Македонците да прифатат промена на името и бришење на нивниот идентитет како и обично „деловно работење“ и по тој повод, Сашо Узунов проба да направи интервју со г.Вучиќ.

На прашањето од Сашо Узунов дали ,,со прифајќањето на името ‘Северна Македонија” то значи дека се согласуваш со Грчки и Бугарски Расизам”?

Г-ин Вучиќ одговори:

“вие сте очигледно застанати во некое друго време и немам што да ви одговорам повеќe.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here