Сиднеј- Министерот за имиграција на Австралија на македонско кафе во училиште за македонски јазик Филип Втори

Училиштето за македонски јазик Филип Втори во Пикхрст  беше домаќин на високиот гостин од австралиската влада министерот за имиграција и мултикултура г-н Дејвид Колман.

Министерот се интересираше за работата на ова училиште и ги посети сите паралелки на македонски јазик. Министерот беше воодушевен од работата и организираноста на македонското етничко училиште . Македонското етничко училиште Филип Втори е добитник на многу награди а мината недела ја доби и наградата за допринос во општеството  од парламентот од Нов Јужен Велс.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here