Европјаните не нарекувале МАКЕДОНЦИ – Домородни МАКЕДОНЦИ

Европјаните не нарекувале МАКЕДОНЦИ – Домородни МАКЕДОНЦИ

На фотографијава убаво пишува на Француски јазик ,,Солун – Домородни МАКЕДОНЦИ” .

Ова го пишува на многу фотографии од пред сто години , за сите градови од неподелена МАКЕДОНИЈА до 1913 година , дека ние сме ,, Домородни МАКЕДОНЦИ – Домороден народ МАКЕДОНСКИ ”.

Значи Европјаните не нарекувале МАКЕДОНЦИ – Домородни МАКЕДОНЦИ.

Значи на нас Македонците ние ни текнало самите да се нарекуваме Македонци, ами нас целиот свет не нарекувале МАКЕДОНЦИ како Домороден МАКЕДОНСКИ народ, каде што на истата Земја МАКЕДОНСКА, од Шар планина до Драма и Кавала , и од Пирин па се до Олимп планината, живееле нашите предци Античките МАКЕДОНЦИ, што е докажано со ДНК, дека носиме преку 30 % гени од Античките МАКЕДОНЦИ…

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here