На 10 март 1965 година почина писателот Стале Попов- Негови најпознати дела се Крпен живот и Калеш Анѓа.

На 10 март 1965 година почина Стале Попов еден од најзначајните македонски писатели. Во неговите дела го раскажува секојдневнието и макотрпниот живот на македонскиот народ под ропство. Негови најпознати дела се Крпен живот и Калеш Анѓа.
Слава му….

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here