Сања Зографска – Крстевска е нов македонски генерален конзул во Мелбурн Австралија

Сања Зографска – Крстевска е нов македонски генерален конзул во Мебурн, а Дејан Ѓурчиќ е нов конзул во Солун објавува Фокус.

Ваква одлука донела владата на 166-тата седница оддржана на средината на минатиот месец, а кон крајот на месецот одлуката потпишана од премиерот Зоран Заев е објавена и во Службен весник.

Инаку, Зографска-Крстевска е искусен дипломат со долгогодишно искуство, додека Ѓурчиќ е вработен во Министерството за надворешни работи од 2006 година и негова специјалност се економската дипломатија и билатералните економски односи со Грција.

За да заминат на новите дипломатски позиции, тие чекаат уште да добијат виза за престој.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here