22.8 C
Ohrid
среда, јули 28, 2021
Почетна Австралија Австралија -Соопштение за лицата со попреченост

Австралија -Соопштение за лицата со попреченост

Translate (Eng):[gtranslate]

Дали имате попреченост и дали сте искусиле каква било форма на насилство, злоупотреба, запоставување или експлоатација? Кралска комисија за насилството,злоупотребата, запоставувањето и експлоатацијата на луѓето со попреченост  ги разгледува најдобрите начини да го спречи ова и сака да ги слушне од вас. Можете да ги повикате на 1800 517 199.

Ако ви треба помош, подршка или неформално застапување пред Кралската Комисја, јавете се на МДАА (MDAA) на 9891 6400. Ако ви треба преведувач, јавете се на 131 450 и побарајте од нив да ве поврзат со МДАА (MDAA)”

РЕКЛАМА
- Реклами -