Благодарение на градоначалникот Ногачески, учениците во с.Требеништа добија централно греење

По завршувањето на проектот за инсталирање на централно греење во подрачното училиште во село Мешеишта, за време на зимскиот распуст во тек е инсталирање на централно греење и во подрачното училиште во село Требеништа, а за кој средствата се обезбедени од Буџетот на општината, распореден на Основното училиште „Дебрца“.

83483484 536984553570956 6822982628359012352 o

-Нашата заложба е до почетокот на идната учебна година сите училишта да добијат централно греење, а оние со мал број на ученици од подрачните паралелки нови грејни тела со користење на еколошки суровини за греење ( пелети ), вели градоначалникот на Дебрца, Зоран Ногачески, според кого, дотраените ќумбиња ќе бидат историја.

82423174 536984466904298 5718955632745250816 o

Фотографија на Зоран Ногачески - Градоначалник на Дебрца.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here