(Видео) Ечеше Едно Име Имаме -Ѓорѓе Иванов на гала вечер со Сиднеј Македонија и македонската заедница

Во организација на ФК Сиднеј Македонија а во соработка со Македонската добротворна организација MCWA од Викторија , поранешниот председател претсојуваше во Сиднеј како дел од неговата посета на Австралија.

Иванов со семејството на иницијатива на проф Др Зоран Бечваровски ја посети болницата во Сент Џорџ и машините кои македоснката заедница на иницијатива на др Бечваровски помогна да се купат за потребите на пациентите.

Во општината Беј Сајд – или поранешен Рокдајл -срцето на македонците беше организиран свечен пречек од градоначалникот Џо Авада и од почесниот градоначалник- македонец Бил Саравиновски.  На свечената седница се разменија повеќе подароци. Инаку Рокдајл е збратимен град со Битола.

Трајче Гулевски, Гоце Јовковски, Ѓорѓе Иванов, Зак Гулевски од Сиднеј Македонија

Вечерта следуваше свечениот бал организиран од Сиднеј Македонија и момците кои неуморно работеа – Трајче Гулевски, Гоце Јовковски, Зак Гулевски а почесни гости беа др Иванов со семејството ,  Др Зоран Бечваровски и г-н Горан Торбаков од Добротворната организација од Мелбурн.

 

Сите средства од овие настани ќе одат во добротворни цели за набавка на автобус за постарите лица во заедницата како што изјави г-н Торбаков.

Ариа Бенд

Во Недела во ФК Сиднеј Македонија во Џенсен парк се организира македонски културен спектакл

 

Ѓорѓе Иванов во Австралија

Gepostet von Shilo Magazine Шило Магазин am Freitag, 28. Februar 2020

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here