Во Македонија снема брашно во Австралија тоалетна хартија: Австралијаците исплашени од коронавирусот ги празнат супермаркетите.

СВЕТ(Видео) Во Австралија голема побарувачка на тоалетна хартија, таблоид објави празни странициОбјавено пред 6 часа – 5 март, 2020Од Макфакс

Австралискиот таблоид „Дарвин“ се пошегува денес на сметка на паниката предизвикана од ширењето на новиот коронавирус и големата набавка на тоалетна хартија со објавување празна страница во својот број наменет за читателите доколку итно им е потребна тоалетна хартија.

„Имаме објавено неколку празни страници во средината на таблоидот. Овие страници лесно се одвојуваат, така што можете да ги користите во итни случаи“, пишува во весникот.

Во Австралија се пријавени 55 случаи на вирусна пневмонија. Многу граѓани почнаа да складираат тоалетна хартија. Не помагаат ниту апелите на надлежните, кои се обидуваат да ја смират ситуацијата убедувајќи ги граѓаните дека не им се заканува никаков недостиг на тоалетна хартија, како и дека најголемиот дел од тој производ во земјата е од локално производство.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here