23.9 C
Ohrid
среда, јуни 23, 2021
Почетна Македонија Охрид (Видео) Што остана од плажа „Немо“ во Горица 3 Охрид

(Видео) Што остана од плажа „Немо“ во Горица 3 Охрид

Translate (Eng):[gtranslate]

Во меѓувреме дел од сопствениците на шанкови и урбана опрема во Св. Стефан почнаа сами да ја отстрануваат опремата која е листата за извршување, во рамки на акцијата што ја спроведува локалната самоуправа.

Таа предвидува отстранување на урбаната опрема и остатоците од објекти кои се лоцирани на крајбрежјето на Охридското Езеро, на потегот од „Горица 3“ до ЈЗУ Специјализирана болница за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања во населбата „Свети Стефан“.

Како што информираше општината, се работи за урбана опрема и градби кои се надвор од опфатот на Генералниот урбанистички план.

РЕКЛАМА

- Реклами -