25 C
Ohrid
четврток, јули 29, 2021
Почетна Македонија Дебарца E вака се работи чесно и одговорно: Градоначалникот Ногачески од општината потрошил...

E вака се работи чесно и одговорно: Градоначалникот Ногачески од општината потрошил 0,00 денари за патување..

Translate (Eng):[gtranslate]

Жителите на општина Дебрца не паметат досега за вакво чесно и поштено работење на еден градоначалник во својата општина. Малкумина знаат дека Ногачески е голем хуманитарец, но пред се човек кој е достапен 24 часа на својот мобилен телефон за да ги сослуша своите граѓани. Неговиот телефонски број е поставен јавно на неговата фејзбук страна и секогаш има време да ги сослуша и да им помогне на сите. Овој човек од една сиромашна општина успеа да направи големи проекти за кои поголемите општини во Македонија може само да сонуваат…

Колку потрошил за патување во Македонија и надвор од нејзе ви прикажуваме во продолжение..Можно е да е слика од текст кој вели „реализ. заболуванье за (разновидни расходи) хранарина (дневница) спореднир 5.000 (дневница) 20.000 420230 420240 патуване расходи комунални комуникација транспорт 421320 телефон телефакс 421410 горива масла (моторни возила) 421420 на моторни возила ситен инвентар 423620 училишни материали 612.448 6.073 0 425260 425920 услуги 200 700.000 15.000 350.000 000 350.000 60.000 50.000 10.000 70.000 70.000 моторни возила копиране, печатене издаване 426210 38.409 38.409 4.438“

Ветивме дека ќе обезбедиме одговорно и домаќинско управување со општинските ресурси и драстично ќе ги намалиме сите непродуктивни трошења.

РЕКЛАМА

➡Тоа го правиме во изминатите три и пол години.

➡Согласно принципот на фискална транспарентност во оваа прилика сакам да ги запознам граѓаните со трошоците направени на градоначалникот за службени патувања и репрезентација во 2020 година.

➡Според завршната сметка во 2020 година за службени патувања во земјата и странство направени се трошоци во износ од 0 денари.

➡За репрезентација од планираните 70.000 денари потрошени се 4.438 денари. Трошоците се направени за плаќање на две фактури од 2019 година и тоа:

👉Првата, од Oктомври 2019 година, работен состанок со претставници на менаџментот на Новосадскиот саем, кои беа гости на општината, потрошени се 2550 денари,

👉Втората, во Декември 2019 година, работен состанок со претставници на Биро за регионален развој, потрошени се 1888 денари.

👉Со оглед на тоа да трошоците од 4.438 денари, кои се платени во 2020 година се направени во 2019 , значи дека во 2020 година трошоците за репрезентација се 0 денари.

➡За нештата да бидат појасни, во наредниот период ќе споделиме споредбени показатели за тоа колку изнесувале овие трошоци пред Октомври 2017 година.

➡Граѓаните мора да знаат како се трошат нивните пари…

Фб: Зоран Ногачески

- Реклами -