“Гуменио” од Битола го поведе орото- Во Букурешт Ечеше Бисер Балкански

Дарко Јанкуловски фан на македонската репрезентација од Битола го поведе орото среде Букурешт каде денеска Македонија го игра првиот меч против Австрија на ЕП во фудбал.

Јанкуловски кој е адвокат а во Битола е познат под прекарот “Гуменио” е облечен во традиционална македонска носија од маруовскиот крај и е една од главните атракции во стариот град во Букурешт.

Орото се играше на стиховите на Бисер Балкански од Гоце Николовски.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here