Македонскиот почесен конзул Зоран Ќосески се сретна со премиерот на Западна Австралија

Македонскиот почесен конзул Зоран Ќосески се сретна со премиерот на Западна Австралија г-н Марк МкГован и разменија мислење за унапредување на билатералните односи.Сегашните македонско-австралиски политички, трговски, бизнис и културни врски можат дополнително да се продлабочат, вели Зоран Ќосески, македонскиот почесен конзул за Западна Премиерот МкГован истакнал дека во рамките на својата мултикултурна политика, Владата на Западна Австралија ќе продолжи и во иднина како и досега да ja почитува македонската заедница како и сите други етнички заедници кои живеат во оваа Австралиска државс и ќе продолжи и во иднина да и дава поддршка на македонската заедница за нејзините проекти за развој и зачувување на својот јазик и идентитет во Австралија.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here