Водици и во Австралија- Македонците во Австралија традиционално по светиот крст (Фотографии)

И оваа година како и секоја претходна македонските православни храмови ширум Австралија го дочекаа големиот православен христијански празник -Богојавление Водици . Во зависност од географската положба некои ги осветија водите на Пацификот а некои на атлантикот а неколку храмови осветија вода во храмовите .

Погледнете ги фотографиите од неколкуте храмови

Младиот Арсениј Недески го фати крстот во Света Петка Рокдејл

Source: Facebook

Отец Наум Св Кирил и Методиј од Розбери со чесниот пронаоѓач

Source: Facebook

Македонскиот помладок од црквата Св Никола од Футскрај Викторија

Source: Facebook

Во црквата St. Nikola, Macedonian Orthodox Church – Cabramatta прв до крстот стигна Роман Урошески. Бог да го благослови и да му дарува здравје . Амин

Source: Facebook

 

Св Димитрија Солунски од Волонгонг  -Крстот во рацете на Џејкоб Стерјовски

Source: Facebook

 

Source: Facebook

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here