Оваа фотографија ги разбесна грчките организации -Се повикуваат на договорот од Преспа и бараат факултетот да ги казни студентите

Фотографијата на која студенти македонци се сликани со студенти од турската заедница со знамињата на Република Турција и шеснаесет кракото сонце ги разбесна членовите на “Македонската Хеленска Лига” – ново формирана организација за која се вели дека ги бранат националните интереси на Грција па напишаа протестно писмо до деканот на факултетот во која бараат да ги забрани овие групи а посебно македонската студентска организација.

Студентите се дел од Македонската група на студенти при универзитетот во Мелбурн и како знак на пријателство се сликале со студенти од турската заедница.

Ова како што пишува грчкиот репортер престставува закана за националните интереси на грција и бараат да се забрани македонската група затоа што македонци не постојат

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here