Пере Јованов во метрото во Токио на виолончело ја свири Smooth Criminal од Michael Jackson

Пере Јованов од Струмица, кој веќе три години живее и работи во Токио, Јапонија.

Тој е музичар, завршил средни музичко училиште во Штип, а потоа заминал да студира на Конзерваториумот за музика во Италија, каде што престојувал до 2014 година.

Најголема причина за заминувањето во Токио, Пере ја наведува љубовта на неговиот живот, а од 2015 тој добил можност да се усовршува и на полето на неговата втора љубов, музиката.

Тој добил лиценца да настапува со своето виолончело на сите места во Токио, кои се под општинска управа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here