Прилепска вечер во Сиднеј- гостин Австралиски Министер

Минатата Сабота прилепското друштво од Сиднеј организира забава на која присуствуваа голем број на гости од прилеп и од сите краеви на Македонија кои живеат и работат во Австралија.

Новата управа на Прилепското друштво од Сиднеј, им се заблагодари на сите претходници со чија помош друштвото се одржува четири децении. Меѓу бројните гости и пријатели им гостуваше и министерот за мултикултура на Нов Јужен Велс, кој пред присутните говореше за придонесот на Македонците во австралиското општетсвто.

На забавата се доделија голем број на признанија на сите спонзори и помагатели , имаше богата лотарија на која компанијата мкд транскорп додели авионска карта за Македонија а на аукција беше ставен фудбалски дрес потпишан од сите играчи на македонската фудбалска репрезентација. Дресот беше донација од Гоце Павлески и Игор Цветкоски. Гостите ги збавуваше Ариа Бенд и Маријана Димовска

 

АРИА Бенд и вокална

Дел од атмосферата 

Признанија за спонзорите – Благодарност до сите кои го помогнаа овој настан 

Министерот за Мултикултура г-н Марк Кјури и претседателот на друштвото Оливер Димоски  со поздравен говор кон прилепчани и Македонската заедница

Даниел Петрески (лево)  добитник на големата лотарија донирана од фирмата МКД Транскорп  иеден од сопствениците г-н Жарко Цветкоски

Роберт Митревски (средина)  ја победи аукцијата со највисока понуда од 4250 долари за оригиналните дресови со потписи од фудбалската репрезентација на Македонија  на годинешниве квалификации. Од лево – Гоце Павлески (донатор на дресот ) Блаже Ристески , Роберт Митрески и Лео Павлески  

Министерот со членови на друштвото и бизнис заедницата 

Маестро Винц Панов задолжен за Лајт Шоу 

Зак Гулевски – водител и Беби Зекировски Камера 

Членови на управата Оливер Димоски, Оливер Ристески, Гоце Павлески и Блаже Ристески

     

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here