Австралија – Македонскиот јазик станува дел од новите училишни програми во Нов Јужен Велс

Учениците во јавните училишта во Нов Јужен Велс, ќе можат да учат македонски, хинди, панџаби и тамилски јазик од следната година, по вклучувањето на пет дополнителни јазици во наставната програма. Најавата доведе до обновени повици, сите австралиски студенти да бидат принудени да учат втор јазик.

Пренесено од СБС на Македонски јазик

 

https://www.sbs.com.au/language/macedonian/audio/new-language-syllabuses-for-nsw-schools-include-macedonian-and-hindi?fbclid=IwAR1OAU2rt_fb8FWPaVWLBUmPPg6QrL8t7URo6Oh2ye_CLCZJBFw1NVRf65k

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here