Радио SBS јавува : Македонскиот јазик сега застапен од забавиште до 12 година во Нов Јужен Велс -Австралија

Владата на Нов Јужен Велс, деновиве, за првпат објави наставен план и програма за македонскиот јазик. Со тоа македонскиот ќе биде застапен од забавиште до 12 година, во училиштата на оваа австралиска држава. За значењето на овие, одлични вести за македонската заедница во Австралија, разговаравме со Жаклина Михајлова, претседателка на македонскиот просветно-училишен одбор за Нов Јужен Велс.

 

Слушнете го интервјуто на  подкастот на

https://www.sbs.com.au/language/macedonian/audio/macedonian-available-to-students-from-kindergarten-to-year-12-in-nsw?fbclid=IwAR1BgK-GPsIYzJObx_dkGHhhcskP_EO_GjcrIGO3jNu5SztVWJIlk08EsxM

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here