Фотографии Хумана акција на СВ Архангел Гаврил од Сиднеј за помош на лица во Македонија

Хуманитарната Асоцијација Св. Архангел Гаврил од Сиднеј успешно изведе уште една хумана акција во која се собраа повеќе од дваесет илјади долари кои ќе бидат наменети за помош на лица во Македонија  на кои им е потребно лекување.

Во неделата на 22ри Септември во прекрасната Панорама над местото Булаи се собраа повеќе хумани македонци кои несебично донираа. Македонската група Арија и КУД Македонски Бисери од Волонгонг дополнително ја збогатија програмата.

Оваа хуманитарна организација составена од македонци од своето постоење  досега има донирано повеќе од триста илјади долари  кои беа исклучиво наменети за заболени лица од Македонија кои не беа во можност да си обезбедат средства за лекување.

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here