Екслузивно – “Брат” Љубе Бошковски нов амбасадор во Австралија ?

Од доверливи извори дознаваме дека “брат” Љубе Бошковски е еден од фаворитите за амбасадор во Австралија. Љубе Бошковски моментално е вработен во владата  како советник на премиерот Заев а кариерата ја почна како министер за внатрешни работи во текот на војната во 2001 за време на Љубчо Георгиевски.

Токму поради војната во 2001 а и неговиот ангажман моментално Брат Љубе е идеален кандидат на премиерот Заев кој ќе има задача да ги затопли односите со македонците од Австралија.

Новиот амбасадор ќе мора по ефективно да ја промовира и продаде приказната за Северна Република Македонија кај македонците во Австралија кои неможат да се помират со промената на името и збараната за користење на националните симболи на македонците – Сонцето од Кутлеш.

Токму заради ова знаме и патриотизмот на македонците новиот амбасадор ќе има потешкотии да ги затопли односите

Неславен обид имаше и министерот за дијаспора Адеми кој се обиде да формира елитна дијаспора која беше формирана од анонимуси и никогаш непостигна ефект.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here