Македонците од Мала Преспа организира акција за собирање помош за погодените од земјотресот

Денеска Градоначалникот на Општина Пустец, Пали Колефски во соработка со Пратеникот од единствената македонска партија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, во албанскиот парламент и претседател на Македонска алијанса за европска интеграција, Васил Стерјовски, во дворот на Општината  собира помош за луѓето погодени од земјотресот во Драч и Туман. Во акцијата се вклучи Црквата, вработените од Општината, училиштето, и сите жители на Општина Пустец, Мала Преспа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here