Видео Австралијанецот со македонско потекло Александар Велики Волкановски стана светски шампион во УФЦ

Алекс Волкановски македонец од Австралија стана светски шампион во лесна категорија во UFC, откако произведе мастер класа за соборување на Макс Холовеј на едногласна одлука за поени во Лас Вегас.

31-годишниот од Винданг близу Вулонгонг на јужниот брег на НСВ е син на македонски емигрант кој стана првиот борец со австралиско македонско потекло што освои титула во УФЦ, откакопретходно го порази  Роберт Витакер од Нов Зеланд, , Роберт Витакер претходно ја имаше титулата средна тежина.

Тој се рангира како една од најголемите борбени спортски настапи досега од страна на Австралијанец, бидејќи 28-годишниот Американец Холовеј беше универзално оценет како најдобар во тешка категорија на УФЦ во сите времиња.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here