(Видео) Фаланга- Македонците во Мелбурн не дозволија да им се одземе знамето пред општината

Порталот Фаланга јавува дека денес пред состанокот на општината Витлси група македонци го истакнаа македонското знаме како знак на подршка на градоначалничката Емилија  Стерјова за која дел од грчката заедница во Мелбурн побара смена заради тоа што се слика со знамето на етничките македонци. Грчката заедница се повика на договорот од Преспа и го повикаа Зоран Заев да ги казни македонците во Австралија.

Видео Фаланга -Автор Никола Ставрески – Мелбурн Австралија

Falanga.com.au – Nikola Stavreski

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here