Катедрала Св Кирил и Методиј Сиднеј -Воскресение Христово – ВЕЛИГДЕН: Утрена и Света Литургија

EASTER: Midnight Matins & Paschal Divine Liturgy

18/4/2020, 11.30pm

LIVE STREAM

Следете го живиот пренос на Утрената и Светата Литургија, од Македонската православна катедрала Св. Кирил и Методи, Сиднеј.

Ќе сослужуваат Прота Наум Деспотоски и отец Игор Младеновски од МПЦ Св. Никола (Кабрамата).

Преносот ќе се емитува и на телевизијата Balkan Music.

Повеќе информации околу оваа и другите Велигденски служби на www.mpza.net

Follow the live stream of the Easter Saturday Midnight Matins & Paschal Divine Liturgy, from the Macedonian Orthodox Cathedral of Sts Kiril & Metodi (Sydney, Australia). The services will be performed jointly by the parish priest Rev Naum Despotoski and Rev Igor Mladenovski from the Macedonian Orthodox Church of St. Nikola (Cabramatta).

 

For further details go to www.moca.community

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here