Видео- Маестрална изведба на  Сербез Донка на Маестро Ламњов и Шведскиот Симфонски Оркестар

Благој Ламњов,е  роден во Велес, Македонија каде завршува средно музичко училиште  а музички факултет завршува во универзитетот Лунд во Шведска па запишува постдипломски студии во Мичиген Америка.

Благој Ламњов во моментов повторно живее во Шведска. Тој  во оваа држава досега работел за некои од најголемите културни институции: Операта на Малме, Театарот на град Стокхолм, Универзотетот на Гетеборг, Универзитетот на Лунд.

Солистичкиот настап со симфонискиот оркестар на Норшопинг се случил во Јануари оваа година. Сербез Донка ја слушнале  во  албумот Nostalgic Love, каде што е насловена под името Two Happy Squirrels, им се допаднала па го поканиле  да ја отсвири како солист со нивниот оркестар. Аранжманот за оркестарот го напиша шведскиот композитор и аранжер Карл-Јохан Анкарблум.

Проследете ја Сербез Донка и уживајте

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here