16.9 C
Ohrid
сабота, јуни 19, 2021
Почетна Македонија Дебарца Потпишан Меморандумот за соработка на проектот: “ Зачувување на Белчишко Блато со...

Потпишан Меморандумот за соработка на проектот: “ Зачувување на Белчишко Блато со ангажирање на општина Дебрца и локални чинители

Translate (Eng):[gtranslate]

Успешната соработка со Здружението за екологија и туризам “Екотуризам 2016”, Охрид продолжува.

Денес проектниот координатор Ѓоко Зороски и градоначалникот Зоран Ногачески го потпишааа Меморандумот за соработка на проектот: “ Зачувување на Белчишко Блато со ангажирање на општина Дебрца и локални чинители”, финансиран од Критичниот еколошки партнерски фонд ( Critical Ekosystem Partnership Fund-CEPF ).

Во рамките на проектот ќе се изготви Студија за валоризација на природните и социо-економските вредности на Белчишкото Блато, поставување на туристичка инфраструктура и организирање на обуки и настани за подигнување на свеста за заштита на Белчишкото Блато.

РЕКЛАМА

Крајната цел е отпочнување на постапка за прогласување на Белчишкото Блато за заштитено подрачје.

- Реклами -