Видео – Големи поплави во Австралија, делови на Сиднеј под вода

Обилните дождови кои паѓаат без престан дене и ноќе во последните пет деноноќија поплавија огромни површини од државата Нов Јужен Велс и делови од Сиднејските преградија

Околу 18 000 жители на австралиската држава Нов Јужен Велс се евакуирани поради најголемите поплави во последните 60 години, а се очекува обилните дождови да продолжат да паѓаат и во следните неколку дена.

Според австралиските медиуми, властите планираат да евакуираат уште илјадници луѓе од предградијата на главниот град на таа држава Сиднеј.

Предизвикана е значителна материјална штета во погодените области

Image source NSW Rural Fire Service

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here