Туше – Мило ми е што ја разиграв музичката сцена во Австралија по подолг период

После подолго време отсуство заради корона како се чуствуваш повторно помеѓу Македонците во Австралија  ?

ЧУВСТВОТО МЕЃУ НАШИТЕ МАКЕДОНЦИ Е ТУКА МНОГУ ПОЗИТИВНО КАКО И СЕКОГАШ НО НЕ СУМ ОТСУСТВУВАЛ ДОСЕГА ТОЛКУ ДОЛГО  ВРЕМЕ ПА ЗАТОА ЧУВСТВОТО Е УШТЕ ПО ПОЗИТИВНО.

Од кога дојде се чуствува една позитивна енергија на што се должи тоа ?

-ТАА ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА СЕ ДОЛЖИ НА САМИТЕ НАС НА ПЕЈАЧИТЕ НА МУЗИКАТА ,ЈАС СО НЕТРПЕНИЕ ГИ ЧЕКАВ ПРВИТЕ НАСТАПИ ПОСЛЕ ОВАА ПАУЗА ПРЕД НАШИНЦИТЕ ВО АВСТРАЛИЈА ТАКА ДА СЕТО ОВА БЕШЕ ВО ПОЗИТИВНА НАСОКА.

Гледано од страна се чини дека ја разигра музичката сцена кај Македонците во Австралија

БЛАГОДАРАМ НА ОВАЈ КОМПЛИМЕНТ ДЕКА ЈА РАЗИГРАВ МУЗИЧКАТА СЦЕНА И СПОРЕД ТОА ШТО ГО ДОЖИВЕАВ ОВИЕ 50тина ДЕНА И СПОРЕД ТОА ШТО ГО ВИДОВ И ПОЧУСТВУВАВ НАВИСТИНА И ЈАС СЕ ОСЕЌАМ ТАКА ДЕКА ИМАМ ГОЛЕМ УДЕЛ ВО ОВАА РАЗИГРАНОСТ МЕЃУ НАШИТЕ ВО АВСТРАЛИЈА

Се чини дека најмногу обожаватели имаш од понежниот пол, дали е тоа така и зошто

ПА ОБОЖАВАТЕЛИ ИМА ОД СИТЕ КАТЕГОРИИ ОД НАЈМАЛО ДО НАЈСТАРО А И ОД МАШКИОТ И ОД ЖЕНСКИОТ ДЕЛ НА ПУБЛИКА ТАКА ДА БЛАГОДАРЕН СУМ ШТО ГИ ИМАМ ОБОЖУВАТЕЛИТЕ И ИМ БЛАГОДАРАМ НА ПОДРШКАТА НИЗ СИТЕ ОВИЕ ГОДИНИ.

Колку време престојуваше  во Австралија?

ВО АУСТРАЛИА ОВОЈ ПАТ ОСТАНАВ 50 тина ДЕНА НО НАБРЗО ПАК СЕ ГЛЕДАМЕ ВО МАЈ 2022

 

Кои се твоите идни планови , нови песни итн

СЕКАКО ПЛАНОВИТЕ СЕ СВЕДУВААТ НА НОВИ ПЕСНИ ,СПОТОВИ,НАСТАПИ И ТУРНЕИ ТАКА ДА НАСКОРО КЕ ИМА И НОВИ ПЕСНИ И ТУРНЕИ НО НЕ САМО ВО АВСТРАЛИЈА ТУКУ НАСЕКАДЕ НИЗ СВЕТОТ

Многумина од дојаените на македонската музика реагираат на пре песни песни – што мислите за тоа

-ОД МОЈА ЛИЧНО ГЛЕДНА ТОЧКА НЕ СУМ ПРОТИВ ТОА ДА СЕ ПРЕСНИМУВААТ ПЕСНИТЕ ТАКА ДА ОК СУМ СО ТОА ПОШТО И МОИ ПЕСНИ СЕ ПРЕПЕАНИ ОД ПОВЕКЕ ГРУПИ И ПЕЈАЧИ И НЕМАМ НИШТО ПРОТИВ ТОА САМО НЕКА СЕ ПЕЕ И ПРЕРАБОТУВА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

 

Каде би преферирале да живеете – Ресен или Сиднеј кои се позитивни а кои негативни страни

ЌЕ ВИ КАЖАМ КРАТКО И ЈАСНО “АКО СО ТАА/ТОЈ ШТО ЖИВЕЕШ ТИ Е УБАВО МОЖЕС ДА ЖИВЕЕШ И НА КРАЈ НА СВЕТОТ ТАКА ДА ЈАС БИ ЖИВЕЕЛ СЕКАДЕ КАДЕ ШТО СО МЕНЕ КЕ  БИДЕ МОЈАТА ФАМИЛИЈА ,ЗНАЧИ АКО МИ БИДЕ ФАМИЛИЈАТА ПОКРАЈ МЕНЕ КЕ ЖИВЕАМ КАДЕ БИЛО А ИСТО НЕ МИ Е ГАЈЛЕ ДАЛИ КЕ ЖИВЕАМ ВО ПАЛАТА ИЛИ ВО ТРОШНА КУЌА САМО МОИТЕ НАЈМИЛИ ДА БИДАТ ПОКРАЈ МЕНЕ.

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here